Jawatan Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) (26 Jun 2014)

0
267

Jawatan kosong terkini Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB). Pemohon adalah dipelawa untuk mengisi beberapa jawatan kosong di bawah.

ktmb
Keretapi Tanah Melayu merupakan pengendali kereta api utama di Semenanjung Malaysia. Dahulunya ia dikenali sebagai sebuah agensi di bawah Pentadbiran Keretapi Tanah Melayu, ia kini dikenali sebagai KTMB berikutan kesan kempen pengkorporatan yang diterajui kerajaan pada tahun 1992. Namun, KTM masih dimiliki sepenuhnya oleh kerajaan persekutuan. Sejarah sistem gerabaknya bermula sewaktu zaman penjajahan British, apabila laluan kereta api asalnya dibina untuk mengangkut timah. Tambang keretapi agak munasabah, namun kelajuan keretapi antarabandar (intercity) yang rendah di laluan sempit sering menyebabkan pengangkutan KTM kurang berdaya saing berbanding jenis pengangkutan yang lain.

Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur 18 tahun ke atas mengisi jawatan kosong berikut:

Jawatan Kosong Terkini Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB)

Jawatan Kosong:

  1. Senior Vice President Corporate Resources
  2. Senior Vice President Business & Operations
  3. Fleet (Trucks) Executive

Cara Memohon:
Pemohon yang berminat mengisi jawatan kosong KTMB hendaklah menghantar surat permohonan, resume beserta gambar ke ktmbcp@gmail.com

Pengurus Besar
Pengurusan Bakat dan Pembangunan Organisasi
(Unit Perancangan Kakitangan)
Ibu Pejabat Korporat KTM Berhad
Jalan Sultan Hishamuddin
50621 Kuala Lumpur
Tel: 03-22631368/03-22631312

Maklumat lanjut jawatan kosong KTMB boleh didapati disini. Sebarang pertanyaan sila hubungi KTMB di talian 03-22631470/147

Tarikh Tutup: 26 Jun 2014

Jawatan Kosong Terkini Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here