Jawatan Kosong Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) (12 Jun 2014)

0
347

Jawatan kosong terkini Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK). Pemohon adalah dipelawa untuk mengisi jawatan kosong di bawah.

maik
Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) ditubuhkan pada 17 Safar 1334 bersamaan 24 Disember 1915 melalui satu perisytiharan oleh KDYMM Sultan Muhammad Ke IV. Penubuhannya bertujuan untuk menasihati KDYMM Al-Sultan selaku ketua agama berkenaan dengan hal ehwal agama Islam dan adat istiadat Melayu Kelantan.

Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang yang berkaitan adalah dipelawa untuk mengisi jawatan kosong di Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) seperti berikut:

Jawatan Kosong Terkini Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK)

Jawatan Kosong:

  1. Pegawai Undang-Undang, Gred L41
  2. Penolong Pegawai Tadbir, Gred N27
  3. Penolong Jurutera (Awam), Gred JA29
  4. Pegawai Pengankutan, Gred A17

Syarat Lantikan:
Bagi calon yang berminat dengan jawatan kosong di atas, sila muat turun syarat lantikan di sini.

Cara Memohon:
Pemohon yang berminat mengisi jawatan kosong di atas, sila memohon menggunakan Borang Permohonan Jawatan (MUI)Kn, 1/93 yang boleh dimuat turun di sini atau mengambil sendiri di Bahagian Khidmat Pengurusan, Tingkat 1, Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan.

Salinan sah sijil-sijil persekolahan, kad pengenalan, surat beranak serta surat berkaitan bersama gambar berukuran passport dan sampul berstem yang beralamat sendiri hendaklah dikembarkan bersama borang permohonan. Permohonan yang tidak mengikut peraturan dan lewat diterima tidak akan dilayan. Permohonan hendaklah sampai ke alamat berikut:

YABhg. Dato’ Timbalan Yang Dipertua,
Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan,
Kompleks Islam Darulnaim, Lundang,
15200 Kota Bharu, Kelantan.

Tarikh Tutup: 12 Jun 2014

Jawatan Kosong Terkini Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here