Jawatan Kosong Terkini di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA)

0
22

logo spa

Jawatan Kosong Terkini di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) . Pemohon adalah dipelawa untuk mengisi beberapa jawatan kosong di bawah.

logo spa

 

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia telah ditubuhkan pada 31 Ogos 1957, iaitu bersamaan dengan hari Kemerdekaan Tanah Melayu pada ketika itu. Pada awalnya, semasa penjajahan Inggeris, Perkhidmatan Awam Negeri-Negeri Tanah Bersekutu Melayu ketika itu di bawah pentadbiran Inggeris. Kemerdekaan Tanah Melayu pada 31 Ogos 1957 telah dengan sendirinya membentuk pemerintahan baru Persekutuan Tanah Melayu yang merdeka dan berdaulat. Secara Rasmi, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam telah dibentuk sebagaimana termaktub dalam Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan.Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan:- “Tertakluk kepada peruntukan mana-mana undang-undang yang ada dan kepada peruntukan Perlembagaan ini, maka adalah menjadi kewajipan sesuatu Suruhanjaya yang dimaksudkan oleh Bahagian ini melantik, mengesahkan, memasukkan ke dalam perjawatan tetap atau perjawatan berpencen, menaikkan pangkat menukar dan menjalankan kawalan tatatertib ke atas anggota-anggota bagi perkhidmatan-perkhidmatan yang diliputi oleh bidang kuasanya.”

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi jawatan kosong seperti berikut:

  1. Pembantu Perawatan kesihatan Gred U11

SYARAT PERMOHONAN

Untuk melihat syarat permohonan sila muat turun iklan jawatan kosong di sini

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG TERKINI SURUHANJAYA PERKHIDMATAN AWAM MALAYSIA (SPA)

Terlebih dahulu sila muat turun borang permohonan di sini.

TARIKH TUTUP PERMOHONAN

4 Mei 2015

Jawatan Kosong Terkini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here