Ultimate magazine theme for WordPress.
https://xporn.desi
dailypornhd.pro
indianpornxxx.cc

Mahu Berjaya Dalam Temuduga Anda? Jangan Lakukan Perkara Ini

0 230

Sekiranya anda mendapat panggilan temuduga, pastikan anda lakukan dengan sebaiknya bermula daripada persiapan temuduga sehingga akhir temuduga. Gagal dalam temuduga adalah satu perkara yang sangat mengecewakan setiap calon yang berharap untuk mendapatkan perkerjaan tersebut.

Tetapi adakah anda tahu sebab anda gagal dalam temuduga anda? Baca sini untuk tahu sebab-sebabnya.

Perkara Yang Membuatkan Calon Gagal Temuduga

Anda boleh baca dan teliti sebab-sebab yang menyebabkan anda gagal dalam temuduga dan jangan ulangi lagi perkara yang sama.

 • Tidak Menepati Masa 

  Mungkin anda tidak menyedari bahawa anda telah lewat datang temuduga walaupun giliran anda belum bermula. Sekiranya emel menyatakan bahawa anda perlu hadir pada jam 830 pagi, anda perlu sampai sekurangnya 30 minit awal untuk membuat pendaftaran serta menyerahkan dokumen yang diperlukan kepada penyelaras temuduga.Anda tetap dipanggil masuk untuk temuduga, tetapi anda telah memberikan pandangan pertama yang negatif kepada panel penemuduga kerana tidak menepati masa yang diberikan.

 • Penampilan Diri 

  Bagi anda, penampilan anda pada hari temuduga adalah yang terbaik anda tampilkan pada penemuduga. Namun bagi penemuduga itu bukanlah yang terbaik ditampilkan oleh anda. Mungkin anda terlupa untuk seterika pakaiaan dan pergi temuduga dengan baju atau seluar yang berkedut dengan harapan penemuduga tidak akan peduli dengan kedutan pakaian anda. Anda tersilap. Penemuduga akan melihat penampilan anda dengan teliti bermula daripada rambut anda sehinggalah bahagian kaki anda.Masuk bilik mesyuarat dengan senyuman dan tinggalkan segala masalah yang ada sebentar. Sentiasa memaniskan wajah boleh memberikan satu kesan yang positif kepada penemuduga anda.

 • Tiada Persediaan Anda tergagap dan tidak menjawab soalan terutamanya soalan isu semasa dengan yakin dan lancar. Berdasarkan jawapan dan tindakan anda akan menyebabkan penemuduga mengandaian bahawa anda tidak membuat sebarang persediaan sebelum datang temuduga. Tambahan pula isu tersebut berkaiatan dengan pekerjaan yang dipohon oleh anda.

  Jadi, buat persediaan mengenai soalan yang mungkinakan ditanya olej penemuduga. Baca dan ambil tahu tentang isu semasa terkini kerana penemuduga pasti bertanyakan soalan ini kepada anda.

 • Tidak BersemangatMasuk ke bilik temuduga dengan wajah yang tidak cukup tidur, tidak siapkan wajah dengan solekan nipis dan berjalan masuk dengan lemah membuatkan penemuduga memandang negatif terhadap anda.

  Ia menunjukan seolah-olah anda tidak bersedia untuk menghadapi temuduga. Malahan anda tidak bersemangat ketika menjawab soalan yang diajukan.

  Jadi, malam sebelum temuduga, pastikan anda tidur lebih awal untuk bangun dengan segar pada hari esoknya. Bangun awal dan solek sedikit wajah anda untuk hilangkan kesuraman wajah. Bersemangat dan cerdas ketika menjawab soalan yang diajukan penemuduga.

 • PasifAnda mungkin pasif ketika menjawab soalan yang diberikan oleh penemuduga. Mungkin anda menjawab soalan yang diberikan. Tetapi anda tidak mengembangan jawapan dengan idea yang bernas dan kreatif. Mungkin penemuduga mahukan jawapan yang kreatif daripada anda.
 • Tidak Tahu Deskripsi Tugasan JawatanAda penemuduga yang akan bertanyakan tentang pengetahuan anda mengenai deskripsi tugasan jawatan yang dipohon. Anda perlu dapatkan maklumat dan huraikan setiap tugasan apabila ditanya oleh penemuduga.

  Pihak majikan lebih cenderung untuk mengambil pekerja baru yang tahu tugasan bagi jawatan yang ditawarkan.

 • Tidak Tahu Latar Belakang Syarikat Atau JabatanAntara sebab yang lain adalah kerana anda tidak membuat kajian mengenai matlamat, misi dan visi syarikat atau jabatan. Apabila anda tidak tahu maklumat-maklumat ini, ia akan menyebabkan anda menjawab soalan berkaitan syarikat tanpa fakta yang tepat.
 • Berlebihan Ketika Menjawab SoalanTidak mengapa jika anda aktif menjawab soalan dan idea yang diberikan bernas serta memuaskan hati penemuduga. Tetapi sekiranya anda terlalu berlebihan menceritkan perkara yang tidak sepatutnya, anda akan membuatkan penemuduga berasa jengkel dengan tindakan anda.
 • Tidak Membawa Dokumen BerkaitanAnda hadir temuduga tanpa membawa dokumen penting semasa temuduga seperti salinan resume, salinan sijil, salinan cover letter dan dokumen penting yang lain. Ini juga menjadikan sebab mengapa anda gagal dalam temuduga kerana telah dinyatakan bahawa anda wajib membawa dokumen rersebut ketika hadir temuduga.

Penambahbaikan Untuk Temuduga

Berdasarkan beberapa sebab yang dinyatakan, anda perlu membuat penambaikan dalam diri anda sebelum hadir temuduga.

 • Hadir awal untuk temuduga lebih kurang 30 minit sebelum pendaftaran.
 • Tidak selekeh dan mengikuti kod etika pakaian yang sesuai.
 • Membuat persediaan dengan maklumat penting mengenai tugasan jawatan, isu semasa dan maklumat penting syarikat atau jabatan.
 • Buat senarai dokumen yang perlu dibawa kepada penemuduga termasuk salinan resume , sijil dan sebagainya. Lebih elok sekiranta salinan sijil di cop pengesahan setiap satunya.
 • Menjaga adab sopan ketika masuk ke bilik temuduga dengan berjabat tangan dengan ahli panel dan berikan senyuman kepada mereka.
 • Sentiasa bersemangat ketika memberikan jawapan kepada penemuduga dan pastikan jawapan yang diberikan adalah jawapam yang betul. Janagn menipu penemuduga.
 • Buat persiapan pakaiaan 1 atau 2 hari lebih awal dan check semua pakaian anda dikhuatiri ada lebihan benang dan lubang yang tidak diingini.
 • Tidak menceritakan keburukan majikan walaupon ditanya oleh penemuduga. Ceritakan perkara yang baik sahaja kerana ia memberikan anggapan yang tidak baik oleh penemuduga kepada anda.

  Jadi, sentiasa bersedia untuk temuduga anda. Mungkin anda tidak diberitahu mengenai sebab anda gagal dala temuduga, tetapi anda boleh fikirkan semula mengapa anda gagal. Buat penambahbaikan supaya anda lulus cemerlang pada masa akan datang.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

sex không che having a hard boner in her throat makes hotty very lusty. sex videos pledges fucking dildos. wild doggy style at the kitchen.black porn

Join Chanel Telegram Info Kerjaya Semasa Secara Percuma